CSMS IASI

Autor Subiect: Rapid - CSMS 0-2 www.csmsiasi.ro  (Citit de 838 ori)

csmspoli

 • Full Member
 • ***
 • Mesaje postate: 146
  • Vezi Profilul
Rapid - CSMS 0-2 www.csmsiasi.ro
« : Martie 16, 2014, 11:11:42 am »
După 38 de ani
Derby-ul Ligii a 2-a, dintre Rapid București și CSMS Iași, a fost tranșat categoric de către ieșeni care obțin o victorie importantă în drumul spre atingerea obiectivului: revenirea pe prima scenă fotbalistică.

Singura victorie a Iașului în Giulești data din 10 octombrie 1976, când Politehnica învingea Rapidul cu 1-0. Artizanul acelei victorii era Mitu Dănilă, autorul golului, ajutat fiind de apărarea "de fier" formată din Mitus Anton, "Bădia" Ursu și Narcis Ciocârlan și cu un portar, Nelu Bucu în zi de grație.

38 de ani mai târziu, lucrurile au stat cu totul altfel. Iașul a controlat partida de la un capăt la altul și, în repriza secundă, doar "clementul" Pălimaru a făcut ca scorul să nu capete proporții.

Rapid: Drăghia - Al. Coman, Al. Iacob, D. Lung, I. Voicu - E. Dică, Fl. Călin, Doman - Martin, Pancu (cpt.), D. Niculae
Rezerve: Gordin - Ct. Păun, Săndulescu, Lukanovic, T. Bălan, Cherciu, Ciolacu
Antrenor: Viorel Moldovan

CSMS Iași: Caparco - Radovic, O. Mihalache, Al. Creţu, Ţigănaşu - Olah (cpt.), Fl. Plămadă - Bosoi, L. Mihai, Herghelegiu - Pălimaru
Rezerve: A. Bălan - I. Vladu, Onofraş, Novac, L. Dobre, Mug. Dedu, Avrămia
Antrenor: Marius Lăcătuş

Prima ocazie a aparținut Rapidiștilor, când "fiul rătăcitor" al Giuleștiului, Daniel Niculae, l-a pus la încercare pe Caparco, însă italianul din poarta Iașului a fost la post.
CSMS Iași a răspuns imediat, Pălimaru începând sarabanda ratărilor cu un șut de la 8m metri, respins de Drăghia, după ce atacantul ieșean speculase o nesincronizare în defensiva rapidistă.

După startul fulminant, a urmat o perioadă de tatonare, în care ieșenii s-au apărat exact și au repins atacurile gazdelor care au beneficiat de mai multe lovituri libere din poziții favorabile, în apropierea careului ieșean.

Ocaziile mari au apărut la poarta rapidistă pe final de repriză. Mai întâi, în min. 40, în urma unui contraatac "de manual", Crețu îi pasează perfect lui Herghelegiu, acesta scapă de un adversar dar trimite milimetric pe lângă stâlpul din dreapta al porții. În min. 45, la capătul unui nou contraatac, ieșenii scapă 3 contra 1 însă Crețu și Pălimaru se încurcă reciproc, ultimul ratând o nouă ocazie de a deschide scorul.

În minutele de prelungire ale primei reprize, același Pălimaru răzbună ratările avute cu o bijuterie de gol: foarfecă laterală în vinclul porții apărate de Drăghia, 0-1!

În actul secund ieșenii au păstrat același ritm și determinare, rămânând sus în pressing și reușind să controleze jocul. Prima ocazie a părții secunde a aparținut, bineînțeles, tot lui Pălimaru care l-a luat la țintă pe Drăghia din 6m.

Desprinderea pe tabelă se produce în min. 60: cornerul executat de Țigănașu este finalizat cu o lovitură de cap de cel mai scund jucător de pe teren, Liviu Mihai, 0-2!

Rapidul acuză șocul și la doar 3 minute Olah putea aplica lovitura finală însă șutul său a trecut la o palmă de bară.
Pălimaru a continuat spectacolul cu 2 mari ratări: mai întâi în min. 69 încearcă un lob peste Drăghia în poziție de unu-la-unu, nereușit, pentru ca în min. 78, după o pasă de efect a lui Crețu, să fie blocat în ultima clipă de un fundaș rapidist.

Meciul se încheie cu șutul lui Daniel Niculae, mult peste poartă, o ratare ce reflectă fidel neputința gazdelor în acest meci.

Astfel, după o săptămână agitată, condimentată cu declarații ironice din partea oficialilor rapidiști, jucătorii CSMS Iași le-au răspuns pe teren, adeverind într-un fel spusele lui Viorel Moldovan: "Iașul se află încă în perioada de pregătire", am putea noi doar să completăm... "pentru Liga 1".

Grație acestei victorii, CSMS Iași urcă pe locul 1 în clasament, cu 2 puncte în fața Rapidului.

Urmează 2 etape de pauză pentru CSMS Iași care în etapa 21 stă iar în etapa 22 ar fi trebuit să joace împotriva Sportului Studențesc, retrasă din campionat.
În aceste condiții, următorul meci va fi în Copou, sâmbătă, 29 martie, împotriva altei echipe "feroviare": Rapid CFR Suceava.

Chhidori

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Mesaje postate: 305
 • Alaturi de echipa!
  • Vezi Profilul
Re: Rapid - CSMS 0-2 www.csmsiasi.ro
« Răspuns #1 : Martie 25, 2014, 10:32:00 am »
Rezumat Video Aici : You are not allowed to view links. Register or Login
~ They'll call me freedom, just like a wavin' flag ~

 

Fii alaturi de echipa! Arata ca esti fan... pe Facebook!